НАГРАДИ НА ROBOCLUB.BG ЗА АКАДЕМИЧНАТА 2022/23

  Денис Исметов   награди   10.07.2023
Image

Студентски клуб по роботика (RoboClub.bg) към Студентски съвет на Техническия университет – София e oрганизация, която е създадена и управлявана изцяло от студенти. Стартът е даден през далечната 2001 година, като катедрен клуб по интереси и достига до днес, като място което дава възможност на всеки занимаващ се с програмиране, електроника, роботика, 3D моделиране и други, да развива своят потенциал в практическа среда, чрез различни технологични проекти, в които студентите придобиват много знания и умения!

През тази година RoboClub.bg възроди още една прекрасна традиция, а именно годишните си награди. Бяха приети над 25+ кандидатури от всички нейни членове, като само 4-та най-блестящи от тях бяха удостоени с почетното отличие, като награда за техните усилия, труд и знания в рамките на академичната 2022/23 година.

ОТЛИЧИЕ “НАЙ-ВИСОКА АКТИВНОСТ”

Цветослав Илиев е първи курс студент в специалност “Компютърно и софтуерно инженерство”, ФКСТ. Активно участва в множество вътрешни и външни дейности на RoboClub.bg. Работи по различни софтуерни и технологични проекти, като - проект "Насекомо", софтуерната платформа за Дни на Роботиката ‘23, инициативата за кариерна реализация “RoboTalks” и SmartHoney платформата. Отскоро заема и позицията ИТ администратор на организацията като спомага за поддържането на всички ИТ направления. Проявява изключително висока активност в живота на организацията с участието си в различни събития и мероприятия, като - FMI Codes '23 към СУ, Форум "Стажове" 2023 към ТУ-София, PARA Robotics Incubator '23, ESTIEM Networking Hub '23, Дни на Роботиката '23, НИС хъба към ТУ-София и преминати обучения по MatLAB и Роботика.

ОТЛИЧИЕ “ХАРДУЕРНИ НАУКИ

Александър Колчев е втори курс студент в специалност “Електроника”, ФЕТТ.  Активно участва в множество проекти на организацията, с афинитет към хардуерното направление. Част от проектите, с които се е отличил - проект "Насекомо" (от скоро и негов ръководител), TranSport, RoboTU (робот за състезателна роботика) и Станция за зареждане на индустриални батерии - задание от бизнеса. Освен с хардуерни проекти изключително висока активност заема в живота на организацията с участието си в различни мероприятия, като – Форум "Стажове" 23 към ТУ-София, ESTIEM Networking Hub 23, FMI Codes 23 към СУ, Дни на Роботиката ‘23 и Международното състезание по роботика – Robotex 2023, Естония.

ОТЛИЧИЕ “СОФТУЕРНИ НАУКИ”

Мирослав Николов е втори курс студент в специалност “Информационни технологии в индустрията”, ФКСТ. Той е част от RoboClub.bg, повече от година и половина, като  заема позицията на секретар. Основните дейности, с които се занимава са административната и по-основно с дигитализацията и софтуерните проекти в клуба. Ето и проектите, с които се е отличил - платформата на RoboClub.bg, RoboClubLine (робот за състезателна роботика), TranSport и проект “сТанка” - танк (робот) с интегрирано AI управление. Има участие в различни мероприятия - Форум "Стажове" 23 към ТУ-София, ESTIEM Networking Hub '23, FMI Codes '23 към СУ, Дни на Роботиката ‘23 (като съдия), Национални и международни конференции, НИС хъба към ТУ – София и преминати обучения по MatLAB и Роботика.

ОТЛИЧИЕ “РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА”

Николина Владимирова е втори курс студент в специалност “Електроенергетика и електрообзавеждане”, ЕФ. С постъпването си в организацията Николина заема позицията на маркетинг специалист и спомага много за нейното израстване и изграждане на ефективна организация в сферата на техническите науки. Заедно с основните си дейности, тя също участва в набор от проекти като: SmartHoney платформата, Radecki (робот-лодка за състезателна роботика), Форум "Стажове" 23 към ТУ-София, "Дни на Роботиката ’23 (като съдия), помощник-организатор на инициативата “RoboTalks” за кариерна реализация, PARA Robotics Incubator '23, Национални и международни конференции, НИС хъба към ТУ – София и преминати обучения по MatLAB и Роботика.

В рамките на  заключителна сесия за академичната 2022/23 г. имахме много вкусно и приятно посещение от Foody.
Foody
Foody е първото уеб приложение в България, което не само се бори с проблема с разхищаването на храна, но и цели да ангажира населението с теми като култура на хранене и качество на храната. На Foody ще откриеш вкусни изненади или обичани ястия с отстъпка и доставка до дома ти, защото за нас устойчивият начин на хранене може да бъде по-лесният избор.
 
Повече може научите за тях от тук - www.foody.to

RoboClub.BG

Студентски клуб „Роботика“ е мястото, в което всеки млад човек има възможността да се развива, учи и самоусъвършенства!

Свържете се с нас

Технически университет - София
  9027 - Офис, 9405 - Лаборатория

+359 (0) 89 373 2352

office@roboblub.bg

© RoboClub.BG. All Rights Reserved 2023