Проект "Цветове за живот"

  Денис Исметов   Проекти   08.09.2022
Image

На 20.05.2022 г. – Международният ден на пчелата, открихме първата от общо три „станции за живот“, част от проекта „Цветове за живот“, към който RoboClub.BG беше технологичен партньор. „Цветове за живот“ е проект на фондация „Подобри“, който се бори срещу неинформираността на обществото относно критичния за оцеляването ни проблем свързан с намаляването на пчелните популации. „Станциите за живот“ са един от инструментите, чрез който се борим срещу тази дезинформираност.

Станции извън Шумен

Image
Дни по-късно – на 23 и 24 май, открихме останалите две „станции за живот“ в градовете Каспичан и Велики Преслав. Надяваме се първите стъпки на “Подобри” извън град Шумен да са отключили нови възможности за партньорства, които да ни помогнат да постигнем мисията си да се преборим за “един по-добър свят с по-добри хора.
Ако искате да научите повече за проблема с пчелите и как можете да помогнете в борбата с този проблем, посетете сайта ни: https://zapchelite.podobri.org
Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Какво са "Станции за живот"?

Image
Посещавайки станциите, всеки един от вас може да се запознае с проблема с пчелите.
Друг интерактивен елемент е фото станцията представляваща пчелар в реални размери, където всеки може да се снима и да ни отбележи
в социалните медии с #СпасиПчелите.
На откриването на „станцията“, ЦДГ „Пчелица“ ни представи уникален мини-спектакъл. Той очарова нас и всички наши гости, събрали се на кръглата градинка до Паметника на свободата („Разперко“).

RoboClub.BG

Студентски клуб „Роботика“ е мястото, в което всеки млад човек има възможността да се развива, учи и самоусъвършенства!

Свържете се с нас

Технически университет - София
  9027 - Офис, 9405 - Лаборатория

+359 (0) 89 373 2352

office@roboblub.bg

© RoboClub.BG. All Rights Reserved 2022