Robotics Strategy Forum 2022 – Raising the next generation

  Ники Владимирова   Събития   21.09.2022
Image

В средата на септември от „Професионална асоциация по роботика и автоматизация“ (PARA) за четвърта поредна година организираха технологичния форум Robotics Strategy Forum 2022. Събитието се проведе на 19 и 20 септември в сграда „Инкубатор“ на „София Тех Парк“, където освен че се чу дискусионната част, посетителите видяха изложбена част от над 20 щанда с роботи, машини и индустриални иновации на компании и организации. Тази година сред акцентите в събитието бяха дигитализацията и STEAM развитието на образователната система, перспективите пред младите хора в тези развиващи се бизнес сфери, научни области.

Image

В тазгодишното издание се включи и клуба по Роботика към ТУ-София - RoboClub.bg, като представи своята дейност, инициативи и проекти. Един от впечатляващите проекти, който представи бе реализиран със съдействието на фирма Simlogic Ltd. Също така се разгледа кои са основните принципи за изграждане на успешни личности още от училищната скамейка и как индустрията взаимодейства с тях. Дискутира се кои са тенденциите в индустрията, ще успешните примери и ще разгледаме мястото на държавата в насърчаването на индустрията и на младежите.

Image

PARA - Professional Association of Robotics and Automation е неправителствена асоциация в областите роботика и автоматизация. Компанията включва над 50 члена от различни сектори. ПАРА работи за превръщането на България в технологична дестинация по роботика на Балканите. https://www.para.expert/ 

RoboClub.BG

Студентски клуб „Роботика“ е мястото, в което всеки млад човек има възможността да се развива, учи и самоусъвършенства!

Свържете се с нас

Технически университет - София
  9027 - Офис, 9405 - Лаборатория

+359 (0) 89 373 2352

office@roboblub.bg

© RoboClub.BG. All Rights Reserved 2022